Lista nummer 5

Men hallå!

Då nalkas det topp 10-lista igen dårå å vad skall rankas denna gång? Jo, de 10 sakerna jag saknar allra mest från vår sköna hemstad Skellefteå faktiskt. Vad tror ni om det? AH, vi kör :)

Lista nr 5 - De 10 sakerna jag saknar mest från Skellefteå

#10 - Stadsfesten
Denna strularhelg, som brukar förfalla i början av juli nån gång, har sin charm i och med den starka dominansen av den sköna lokalbefolkningen och som de flesta vet kan verkligen skelleftebor ha kul på tillställningar som denna. Personligen har det blivit lite för gränslöst på dessa arrangemang men kul har man då haft! Det är ju huvudsaken :)

#09 - Pizzeria Dallas
En extremt underskattad pizzeria med en syndigt smarrig kebabtallrik och en free refill som väger tungt i all evighet. Man har ju fått froda sina smaklökar bigtime i en stad som Barcelona men samtidigt insett hur kungligt Dallas egentligen är. Har redan nu planerat ett omgående besök på detta hak när jag droppar in i Skell till våren :)

#08 - Morön
Vårt supertrevliga bostadsområde där jag trivs likt en geting i en nyöppnad honungsburk. Speciellt inriktad på de västra delarna där Rosgatan, Morögatan och Blomstervägen ligger lokaliserade. Där spenderas en ofantligt trevlig tid året runt och jag hoppas innerligt att vi får bli kvar där ett bra tag framöver för där finns fanimej allt jag kräver från ett neighbourhood :)

#07 - Skellefteå AIK Hockey
Lite orättvist mot stadens stolthet att ranka denna lista just nu, för som ni vet så äre rätt kallt (eller varmt?) på hockeyfronten. Men klart man alltid saknar vårt underbara hockeylag och man önskar ju att säsongen vore längre till och med! Silvret i all ära, nästa år tar vi guld!

#06 - Friskvårdskompaniets relaxavdelning
Den 2 juli 2011, då ska vi hit igen! Ni som brukar medverka på de oförglömliga (?) traditionskvällarna på detta spårarpalats vet vad jag snackar om. Den lilla tiden vi delat här sitter som fastpräntat i ens minne då vi verkligen haft HUR KUL SOM HELST. Given sjätteplats på listan.

#05 - Bergsbyns SK
Vårt legendariska fotbollslag som styrs av en kung på tränarbänken: Sir David Berthelsen. Saknar dessa gossar oändligt och bara känslan av att få snubbla ut på Bergsvallen en myggig augustikväll lockar som fanken alltså! Har ju nämnt tidigare hur jag ständigt associerar en av mina absoluta favoritlåtar, Highwayman med Hoffmaestro, med detta lag och jag ber för att en toppskön lagfest vankas kring min hemkomst :)

#04 - Volkswagen Passat 2,0T
Vår fantastiska BIL såklart. Den saknar jag som en godispåse en lördagkväll. Saknar känslan av att bara få trycka ned den rörkänsliga gaspedalen och bara äga hela vägen liksom. Här nere har man ju knappt tittat på en bil, om ni förstår... Abstinensen är påtaglig och jag hoppas få ta mig en snabb åktur med silvervargen så fort jag kommit hem :)

#03 - Sommaren
Med enorma skisser för sommaren 2LAX11 har jag en stark längtan efter att bara åka ut till sommarstugan, promenera ned till vår 25-gradiga insjö och bara skvätta runt där likt en energislösande labrador. Ni förstår, den svenska sommaren har något unikt och just denna sommar kommer bli legendarisk, det är jag säker på :)

#02 - "With a little help from my friends..."
Ni förstår exakt vad jag menar med det där. Det näst bästa som finns i vår lilla Norrlandsby är ju vännerna såklart. Alla blodsbröder och blodssystrar. Sådana man alltid längtar hem till och som man vet att man kommer skapa fortsatta livsminnen med, hela livet långt. Eldsjälar som dom alla är, kommer jag typ åka runt halva stan när jag kommer hem, bara för att ge alla en STOR kram var!

#01 - Familjen min
Människorna som gör mig complete. Utan dessa gudabenådade krambjörnar hade jag nog inte varit där jag är nu, både fysiskt och psykiskt, och det är jag evigt tacksam för. Mina ständiga ledstjärnor och genvänner som jag saknat sen dag 3 i denna storstad. Skär till i hjärtat bara av skriva detta stycke men jag får lugna mig själv med att vi ses om inte alltför lång tid! Kram på er alla :)

Love u guys <3

Det var allt för denna vecka! Hugs and kisses.

/Sam

Summan av kardemumman

Hallå igen!

Ännu en monstertrevlig helg har passerat och den skuttade iväg likt en ängslig hare i en tallskog. Vi fick som sagt besök av våra kära vänner Linn & Johan och en massa förlorad tid skulle tas igen. Dock hade vi inte alltför mycket tid på oss men optimister som vi är fick vi nöja oss med den tid vi fick för det var ju absolut bättre än ingenting. My god, att det var. Jag tänkte summera vår sköna helg med diverse nomineringar, för det är inget som vi gjort förut. Här kommer dem :)

Helgens roligaste:
Johan Skoogs spontana skämt på lördagen. Kan förklara snabbt. Jag spelade låten "Kung Fu Fighting" med Cee-Lo Green och Lisa säger "man kan bara inte sitta still en sån här låt!" och Skoog ba "jag gjorde då det?" Å alla bara exploderade i skratt mellan 3-7 minuter. Hilarious alltså ;)

Helgens tråkigaste:
Det fanns inte mycket men om man ska ta nånting så äre vädret under fredagen som kunde varit betydligt bättre. Men sånt är bara dumma detaljer :)

Helgens dummaste:
Samuel som skippade jackan i fredags, vilket känns i halsen idag...

Helgens klantigaste:
Samuel igen. Som denna gång föll med brädan (igen) och pajade sin nya klocka. DOH.

Helgens låt:

Helgens tyngsta:
Linn & Skoogs miss av flygbussen som resulterade i att de var tvungna att hoppa in i en flygtaxi som 135 euro senare tagit dom till Girona Airport utanför Barca. Lider med er amigos!

Helgens värdaste:
Måltiderna! Den heliga pizzan på Al Passatore, den välsignade burgaren på Kiosko samt den helgonförklarade kebaben på Istanbul. Amen people!

Helgens ovärdaste:
Camp Nou som såklart skulle vara stängt då våra besökare ville kolla in detta betongspektakel... Fy fan för högtider ibland!

Så ja! Då har vi summerat denna snabba helg med en del mer eller mindre märkvärdiga nomineringar :) Nu följer lite bilder från these glory days.

Istanbul


Linn & Johan :)

Jag & Skoog i labyrinten :)


Rulin' the street

Hörs snart igen!

/Gyan

Diktfrossa

En fredagsdikt ska genomföras. Här kommer den.

Vi är 22 dagar in på April och tiden här nere har bara swischat förbi
Lite panik börjar man få då alla förändringar sticker en likt ett ilsket bi
Men lite glädje i detta sorgeträsk är att vi besök än en gång ska få
Då vet vi att vi garanterat kommer ha megamycket att hitta på!
Uttrycket "Friends come and go" passar exemplariskt i denna situation
Alltid lika kul när de väl anländer, men svider som en giftpil när dom sen drar...
Leva i nuet är något man verkligen satsar på, för då är allt som lättast
För att hänga med vännerna in real life, är något bättre än att sitta på en facebookchat och bara vänta på svar...
Denna halvdana dikt ska få lida mot sitt slut, för fantasin flödar inte riktigt idag
Jag länkar en skön låt här på slutet, som på krogen kan skapa ett jäkla drag :)

Jennifer Lopez – On The Floor - Radio Edit


Tack för mig!

/Marrängen

Lista for life

A men goddagens!

Det nalkas ännu en onsdagslista och denna varma vårdag ska vi ranka de 10 bästa serierna någonsin. En MYCKET svår uppgift men den SKA lösas, och den ska lösas bra. Observera att denna lista kan vara den mest personliga någonsin då väldigt många människor sett helt olika serier, många har man ju aldrig sett heller... Aja, let's roll.

Lista nr 4 - The 10 best TV-shows of all time

#10 - It's always sunny in Philadelphia (2005)
"Seinfeld on crack" beskriver många denna serien som, och det är exakt vad det är. Ni kan ju räkna ut vad det blir? Freaking hilarious så klart! Denna oförutsägbara flummserie kan sjänka en glädje och skratt i de flesta lägen och jag underskattar den ständigt, vilket jag säkert gör med dess listplacering också... 

#09 - Big Bang Theory (2007)
Sheldon Cooper, Leonard Hofstadter, Howard Wolowitz & Raj Koothrappali förgyller denna serie med sin übernördiga humor och spontana trick och skojsigheter. Trodde i början att den skulle hålla sisådär 2 säsonger likt många andra av dess typ men den växde till nånting helt annat, nånting stort som vi aldrig kommer tröttna på :)

#08 - Scrubs (2001)
Legendarisk serie men ständiga fantasiexplosioner som fortsätter häpna ens smilgropar i avsnitt efter avsnitt... JD är en gud med sina asroliga flashbacks och pinsamma kommentarer. C-Bear, eller Turk som han egentligen kallas, kompenserar den förstnämnde exemplariskt och man kan inte tänka sig den ena utan den andra. Dr Cox då? HAHA. Dr Kelso? HIHO! Ted? GIHAAAJ! The Janitor? MOHIHAHOGIDOO! Aja, ni förstår...

#07 - Lost (2004)
Den mest mystiska serien genom alla tider har en jäkla massa dragplåster med ja... sin påtagliga mystik helt enkelt. Det går inte att förklara vad som gör den så grymt bra, den har bara nånting liksom. Dess karaktärer knäcker ju också, speciellt den där Hurley! Han e himla go alltså :D

#06 - Fresh Prince of Bel-Air (1990)
Som ni alla vet diggar jag Will Smith likt ingen annan och hans genombrottsserie Fresh Prince är bara guld. Skämten är guld, personerna är guld, tiden är guld. Ja, den har allt. Å jag har ett speciellt band med denna sitcom då den var den första jag verkligen fastnade för i yngre år. Forever Fresh Prince :)

#05 - Entourage (2004)
Ari Gold. Say no more.

#04 - Friends (1994)
Galet rolig serie som ALLTID håller. Oavsett väder, humör, tid och plats. Chandler Bing är den absoluta kungen med sin återkommande übersarkasm. Denna serie är helig, jag lovar. Gud var med och tillverkade den själv :) Amen.

#03 - How I Met Your Mother (2005)
Lite av det nya Friends kan man väl säga? Fast typ lite bättre. Alla karaktärer har sina starka personligheter som bara är TOKROLIGA. Jag är ibland helt utmattad efter ett avsnitt av detta. Den awesomeaste karaktären in the whole universe finns i denna serie. Han som liksom står för awesomeness: Mr Barney Stinson. 

#02 - Dexter (2006)
Denna rysningsframkallande thrillerserie kan fanimej fånga en likt en jäkla mus i en råttfälla. Börjar man väl se den är man helt fast, finns ingen som helst utväg. Den slår ALLT med sin ständiga oförutsägbarhet och knäckande fascinering för hur man egentligen kan bli som huvudkaraktären i fråga, Dexter Morgan. Blodälskare och rättviseskipare som han är. 

#01 - Seinfeld (1990)
Jerry Seinfeld har skapat något unikt i och med denna serie. Den är så galet imponerande med enkel, rak och ändå speciell humor. Karaktärerna är KLOCKRENA och har alla sina egna defekter och besvär. Min personliga favorit George Costanza, vars liv alltid besväras av någonting, kan få mig att skratta oavbrutet i flera minuter, bara av att tänka på honom! Seinfeld in my veins.


Enough said...


Så där ja! Done and done. Tankar? Åsikter? Just let me know, jag är idel öra :) Hörs imorn!

Saludos
/Fanatikern

Martes

Buenas tardes

Denna halvmuliga tisdagseftermiddag har man spenderat med allmänt slappande, matlagande och framtidsfunderande hemma i lägenheten (vars dagar tickar ner...). Ni noterade sista dagssysslan som jag nämnde där? Ja precis. Framtidsplanerna. Och hur ser dom ut? Ska man flytta söderut, ta jobb i Götet och leva gött med alla goa gubbar ett tag? Kanske det! Ska man ta sitt pick å pack, rulla norrut och kämpa på ett norskt slakteri en liten period? Möjligtvis! Ska man gräva ner sig med ett rufsigt postjobb hemma i Skelltown? Why not! Eller ska man bara ta sig i kragen och utbilda sig till en gnällig lärare istället? Vi får se! Kluven är  jag men allt jag kan säga hittills är: TIME WILL TELL. 

Förra veckan då? Den var AWESOME med en jäkla massa sköna fester (som inte tycktes ha några gränser?) och annat småtteligottgott :) Linns kanonhärliga vänner Lovisa & Jenny besökte oss under några dagar och det bidrog ju såklart till den goda stämningen som ständigt svävade omkring oss, både i nyktern och onyktert tillstånd. Vill ni se bilder från det förra veckoslutet får ni kolla in länkarna till tjejernas bloggar längst ner i inlägget. För dom har alla matat in tonvis med sköna bilder från tha last week :) 

Händer ikväll då? Blir att fira vår käre polare Carl Risberg som fyller år idag. Må detta bli en lika trevlig kväll som de vi hade förra veckan. Amen. Å i veckan anländer ju ett gäng besökare än en gång då våra underbara homies Linn Burman & Johan Skoog skall droppa in under några sköna Barcelona-dagar här nere. Må detta bli en lika trevlig tid som vi haft med alla andra besökare hittills. Kan ju inte gå fel liksom? Nepp! Nu taggar vi :)



Fler bilder från de senaste dagarna:
http://lisahagglof.blogg.se/
http://jennyfa.blogg.se/
+ Facebook ofc.

Imorgon kommer veckans lista. Vad ska vi ranka då? Jag har ingen jäkla aning... Haha vi hörs.

/SLJ

Feliz cumpleaños

God eftermiddag (säger jag på klassiskt historialärare-manér)

Denna födelsedagspräglade aprilfredag har vi bara chillaxat för det mesta. Likt en spansk pensionär med inre frid har man slappat sönder i en park med intentionen att snart nå nirvana, eller nåt liknande... Aja, nog med överdrivelse, hehe ;) Vi har haft det gött i alla fall och nu till syftet med inlägget. En dikt skall framföras och den är idag såklart tillägnad min underbara roommate, Linn Mikaela Amanda Björnstad. Here it goes :)

Denna dag är ju faktiskt bara din
Å likt alla andra dagar, tar du den med ett enda stort flin :)
Fast vänta nu, en annan Björnstad fyller ju faktiskt också år idag?
Jag fortsätter häpnas, för hur fasen kan denna slump vara rimlig för ens sinnelag?
Nåväl, moder jord är en galen vetenskapsman ibland
Bara kolla på alla lustiga mönster i din egen hand...
Nu äru 20 år gammal, och till och med Allstar kan dig nu släppa in
Hela världen ligger vid dina fötter, so go for the win!
"Be wise and follow your heart". Så bör man ofta tänka :)
Men en überstark vilja blandat med exaltering kan ens klokhet lätt sänka
Fortsätt vara den du är, oavsett ålder och bostadsort
You have turned out just fine, trots att du härstammar från en plats dränkt med mygg och knort ;)




Tack för mig!

/The Wise One

Let's get ready to rumble!

Hola compadres

Då man tidigare under veckan vandrat på the boulevard of broken dreams, pga diverse missöden inom sportsammanhang, har man grubblat på vad man ska ranka i veckan. Jag har ju tidigare varit inne på ett slags intressetema då jag rankat fotbollsspelare, filmer, låtar osv. Å jag tänkte fortsätta på detta tema genom att ranka de 10 skönaste hockeylirarna någonsin. Sounds good? Well, it sure does to me! Så då kör vi.

Lista nr 5 - Topp 10 skönaste hockeyspelarna in the whole world

#10 - Patrik Elias, New Jersey Devils
Har alltid diggat Devils, mestadels tack vare denna sköna tjeckoslovak.

#09 - Chris Chelios, Detroit Red Wings (retired)
Gubben lirade i NHL till 47 års ålder. Behöver jag säga nåt mer?

#08 - David Rundblad, Skellefteå AIK Hockey
Lidström, ta och lägg av vet ja? För din tronföljare är här.

#07 - Hardy Nilsson, Skellefteå AIK Hockey (retired)
Han fixade för fasen vårt första SM-guld. RESPEKT.

#06 - Joakim Lindström, Skellefteå AIK Hockey
28+32 jäkla poäng. We love you mate. In eternity.

#05 - Patrick Roy, Colorado Avalanche (retired)
"I can't hear what Jeremy says because my ears are blocked with my 2 Stanley Cup rings."

#04 - Peter Forsberg, Colorado Avalanche (retired)
Foppa på 200 kronors-sedeln!!!

#03 - Yared Hagos, Skellefteå AIK Hockey
"The Black Shark"

#02 - Jarome Iginla, Calgary Flames
Awesomeness with a stick.

#01 - Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK Hockey
Simply the best.





Klart å betar't! Hope you liked it :)

/The Nerd

Uppdatering


Dagens vill ha: Sol... Ah men just ja! Det har vi ju redan! Hehe ;)
Dagens klädsel: Fotbollsshorts och MQ-linne
Dagens maträtt: Ravioli på burk, yummm....
Dagens frilla: Rufsig och ovårdad
Dagens händelse: SM-kvartsfinal 4 i elitseriehockeyn
Dagens låt: Kent – Skisser för sommaren för att vi har sommar häääääär
Dagens planer: Bara ta det som kommer, gå dit näsan pekar liksom :)
Dagens dummaste: Samuel Söderlund
Dagens sjuka: Ondskefull snuva som har förföljt mig sen jag kom hit :P
Dagens roligaste: Kung Fu Panda haha :D
Dagens favorit: "Probably the best beer in the world"
Dagens köp: EN STOR KALL COCA COLA ZERO
Dagens humör: Hoppfullt :)
Dagens ordspråk: Det är mänskligt att fela. Men gudomligt att förlåta.




Poetry corner

Buenos dias amigos!

Veckans dikt skall nu förfalla och jag vet, jag är en dag sen men who tha hell cares liksom? Nobody... Exakt, så då kör vi den nu istället då :)

Med en hemlängtan som en gammal älg
Har man nu bokat flyg hem, en maj-fredag strax innan en solig helg
Den tjugonde dagen på nästa månad droppar jag in
Så håll er hemma gott folk, för helgen vecka 20 är fanimej min!
Idag har man strandhängt, med fina doser av sol och bad
Ni vet ju hur det är, skiner solen så blir man ju förbaskat nöjd och glad :)
Ikväll hade man verkligen velat haka på tjejerna till Camp Nou
Men jag valde ett annat lag, där mitt hjärta nu får lov att bo :)
Barcelona kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, it's a fact
But home is where the heart is, och inte har hemlängtansfebern riktigt läkt...
Näe, det är dags att man mannar upp sig och visar sig stark
Bara att svälja stoltheten och sedan skjuta iväg den likt en jäkla frispark!




God bless this song.
Toto – Africa

/L. Jackson

Top 10 @ 12

"De säger att filmerna borde vara mer som livet. Jag tycker livet borde vara mer som filmerna."

Så inledder jag dagens blogginlägg och ni kan ju gissa vad jag ska ranka idag? Jo, de 10 bästa filmerna genom alla tider. En till synes omöjlig uppgift kan ni tycka, men det är likt många andra listor till femhundra procent en smaksak och alla får ju tycka precis som dom vill. Men här följer min egna lista och om det kan intressera får ni gärna läsa den :)

Lista nr 4 - Topp 10 bästa filmerna in the history of mankind

#10 - Avatar (2009)
Denna fiktiva succérulle kan faktiskt sätta folk i depression. Så bra är den. Handlingen må vara rätt så förutsägbar i vissa lägen men det är bara en dum detalj, för i övrigt knäcker den med sin kreativa prestanda och sagolika kvalité, speciellt när man ser den på Bluray™. Jag diggade den så hårt att jag såg den 2 ggr på bio, en av dessa i 3D, och efter den andra gången kände jag bara en stark önskan av att få vakna upp helt blå dagen efter. Say no more.

#09 - Snatch (2000)
En engelsk grungerulle med skön, sunkig, brittisk miljö och några toppensköna karaktärer som bara knäcker i sina roller. Every single on of them. Den största profilen är ju Brad Pitt i rollen som en laid back pikey som kan slåss likt ingen annan man. Men samtliga kungar förgyller denna film med asskönt snack, tjafs, bråk och annat kul som liksom en typisk engelsk film ska bestå av ;)

#08 - Inglorious Basterds (2009)
Denna toksköna och komiska 2:a världskriget-skildring av mästaren Quentin Tarantino är en film som borde finnas med på de flestas listor. Den har en famnfull redan klassiska scener som bland annat den legendariska pubscenen i mitten av filmen. Det är en scen som jag sent kommer att glömma då den var fullkommligt OMÖJLIG att ana utgången på, då man såg filmen för första gången. Samt att den förgylls av majestätiskt bra skådespelarinsatser också. Allra mest av han som spelar Hans Landa. GOD DAMN IT vad han levererar. 

#07 - The Dark Knight (2008)
Detta kan vara den bästa actionfilmen som gjorts i modern tid. Den är sjukt elegant gjord men djup eftertanke bakom händelser, karaktärer och miljö. Insatsen som "The Joker" av Heath Ledger (amen) kan vara den bästa någonsin, utan överdrift. Han äger sönder hela filmen och gör den både rolig och sorglig på samma gång. Bruce Wayne är ju lika klockren som vanligt. Han är ju Batman liksom, vad mer behöver jag säga....

#06 - Remember the Titans (2000)
En fullkomligt magisk film som baserad på en sann historia skildras utmärkt av Denzel Washington i huvudrollen som en förtryckt football-coach i en liten stad i östra USA. Man blir så sjukt gripen av denna film då den får att inse hur tufft det verkligen var på den tiden. Jag blir nästan rörd till tårar när de lyckas förändra allt genom en ofattbart stark gemenskap och osänkbar inställning samt enormt hjältemodig uppoffring. God bless this movie.

#05 - Lejonkungen (1994)
Jag har tyckt att denna var film har varit exakt lika bra ända sedan jag var 5 år gammal. Den ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag gråter fasen lika mycket än när Simbas pappa dör alltså, vilken fruktansvärd scen det ÄR... Please don't remind me ;( Aja, nog med det! Finner det fascinerande att en Disney-film som denna kan följa en hela livet egentligen och på nåt mystiskt sätt stärka en i många lägen. Den har bara nåntning extra denna cartoon!

#04 - Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Jag var bara tvungen att ta med den fullständiga titeln på plats nr 4 här... Vart ska jag ens börja? Denna film har en slags helig stämpel på sig den skänkt mer skratt till mig och mina vänner än vad NÅNTING annat har gjort i hela våra liv. Den är unik i sitt fall då den är en komedi som man bara inte kan tröttna på. De flesta komedierna är bara roliga några gånger men denna knäcker fanimej varenda gång! För alltid Anchorman <3

#03 - Pulp Fiction (1994)
"The path of the righteous man is beset on all sides by the iniquities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy My brothers. And you will know My name is the Lord when I lay My vengeance upon thee."

#02 - Nyckeln till frihet (1994)
Morgan Freeman kan vara den näst bäste skådespelaren genom alla tider. Han och Tim Robbins gör denna film så spektakulär att jag knappt kan formulera detta stycke så värst väl. Filmen rör en likt ingen annan film och efter dryga halvan vill man bara inte att den ska sluta, trots att den är ca 3 timmar lång... Jag har sett den på tok för få gånger så en tredje livstitt på denna gudomliga rulle kan nog bli av snart. *Korstecken*.

#01 - Jakten på lycka (2006)
Jag sa i förra stycken att Freeman är den näst bäste ever. Den som är allra bäst är ju såklart Will Smith, the greatest of them all, och i denna film sjunker han in i en roll som en hårt kämpande ensamstående fader som aldrig någonsin ger upp. Den är baserad på en sann historia så därför inspireras jag starkt hur Will speglar den hårt utsatte Chris Gardner som jobbar starkt för att hitta lycka i livet åt sin lille son som han kan offra ALLT för. Med inspiration menar jag livsstyrka som styrs av ett starkt tålamod en jäkla vilja att lyckas. För har man det så blir man faktiskt lycklig till slut. True story.

Happyness

Luegos compadres!

/The Critic

An evil cloud

God måndagförmiddag allesammans

En av mitt livs bästa veckor har nu droppat mot sitt slut likt ett duggregn en kall vårmorgon i norra Sverige. Det må vara roligt som tusan när nära vänner väl kommer på besök men den sentimentalitet som praktiskt taget stryper en direkt de åkt hem igen, är inte rolig alltså... Jag sitter och lyssnar på den djupa låten Martha med Tom Waits och sköljs liksom ner ordentligt av ett sånt där ondskefullt regnmoln som tycks ligga över en hela tiden. Denna livserfarenhet må vara nyttig i sig, då man verkligen börjar uppskatta varenda liten småsak hemifrån, som inte finns här alltså. Både genom Barcelonas dagliga stjärnglans och den påtagliga levnadsskillnaden kan man redan nu sammanfatta vistelsen här som mycket upplevelserik. But life has just begun :)

Aja, nog med känslomässig bejäknelse nudå. Vi ska snabbt sammanfatta denna drömvecka som trots rätt mycket jobb ändå aldrig var tråkig! Det blev några riktigt trevlig utekvällar, en del strandhäng och några grymma fotbollsmatcher. Framför allt den vi tittade på igår, den knäckte alltså. RCD Espanyol is the shiet :) Vädret var ju inte dåligt heller, så klart. Fredagens stora SOL log mot oss rätt så brett hela dagen lång och då blir man ju lycklig som ett barn på julafton, every time alltså :) Nu har min djupa spotifylista Candlelights & red wine switchat över till låten Mad World med Michael Andrews vilket gjorde mitt hjärta lika skört som det var under låten jag nämnde tidigare i stycket... God damn it vad man är mesig ibland. Aja, hej så länge!



Hörs på onsdag!

/Mr Sentimental

En dikt

Goder eftermiddag hörreni

Här sitter man framför sin halvslitna dator och undviker den überstarka solen som pressat på bra i norra Spanien idag! Veckans dikt skall nu framföras och ett påtagligt bakfullesinne kan påverka den lite grann. Ni får se hur :)

Med gårdagens trasor på, samt en trötthet som klår en nybliven faders trötthet
Har man njutit av en KANONSOLIG dag i förmodligen världens bästa stad, för sol är fanimej det bästa jag vet
En vecka så fantastisk börjar tråkigt nog lida mot sitt slut
Time moves fast, vilket inte är så kul alla gånger då man ibland känner sig som en pistol proppad med krut
"Vad fan är det där för uttryck?" undrar ni, och jag vet faktiskt inte själv ;)
Gillar bara att flumma på med krånliga metaforer, då min fantasi ofta flödar likt vattnet i en liten älv
Att laget i mitt hjärta grejade historisk SM-final i veckan fick mig faktiskt att fälla en glädjetår
Man inser hur mycket de verkligen betyder för en, då man följt dem i snart 13 långa år
Kommer däremot ångra det för resten av livet, OM vi nu tar hem hela skiten
Men min intensiva webbradioföljning får lov att trösta mig, även om denna tröst är rätt så liten...
Nu kallar den sköna kvällssolen på mig likt en löjtnant i militären, och ut ska jag igen gå
Jag rekommenderar dig till sist att denna sköna låt lyssna på :)

Daniel Adams-Ray – Vitt




Something like that, haha. Inte så noga hur det skrivs va :) 

Hugs and kisses!
/Big Sam

RSS 2.0