List of the week

Buenas tardes amigos!

What's going on y'all? Not much? Not here either... Aja, bra att veta derå! Nu till saken. Veckans lista skall genomföras och jag har funderat i sisådär 4 minuter och 17 sekunder innan jag kommit fram till en lagom skön lista som jag ska utforma nu. Det tog mig ett glas treo (som faktiskt smakade rätt gott? huh, weird..) och 2 min in på låten Din Mamma med O.Linnros att tänka ut hur den ska utspeglas och det får ni upptäcka nu när jag ska ranka de 10 mest respekterade bröderna i hela vida världen. Here it goes.

Lista nr 2 - Top 10 Brothers

#10 - Kofi Annan
En för evigt respekterad politiker som ni vet jobbade som generalsekreterare för Förenta Nationerna förut, en titel man kan leva på väldigt väldigt länge. Han är en hängiven landsman med lojalitet som andranamn. Den passion och omtanke han visar för det globala folket är häpnadsväckande imponerande. Vill ha dig på tronen igen Kofi!

#09 - Asamoah Gyan
En annan Ghana-kung som bar hela Afrika på sina axlar under fotbolls-VM förra sommaren. Trots en förödande straffmiss i kvartsfinalen kommer han för alltid vara kung i mina ögon då han med passion, glädje och utomordentligt grym inställning förde detta lag jäkligt långt framåt. Respekt, Gyan. Respekt.

#08 - Denzel Washington
Detta är tveklöst en av de bästa skådespelerna som någonsin vandrat på denna jord och han är för evigt respekterad som både människa och karaktär. Den roll han gör som Coach Herman Boone i Remember the Titans ligger mig varmt om hjärtat och undrar hur han riktigt gör i alla lägen? Nånting har han denna broder! 

#07 - Bob Marley
Denna eviga frihetssocialist finns alltid kvar i våra hjärtan. Både tack vare sin gudomligt sköna musik och sin oerhört befriande inställning till livet. "Get up, stand up" tänker jag bara när jag har det tufft ibland. Man ska faktiskt ta det mesta med ro och bara ta det lugnt ibland, precis som denna legend försökte uttrycka.

#06 - Samuel L. Jackson
Behöver jag säga nåt mer egentligen? Denna apache kan spela alla roller på hela jorden och göra det hur bra som helst. Hur cool, skön, grym, rolig (osv osv osv) som helst och levererar alltid, you know it. Med ett mäkta coolt namn som jag ständigt avundas (och ibland kopierar...) och en utstrålning och pondus som bara skriker "The world is mine!!!". Ni förstår vad jag menar...

#05 - Chris Rock
Den överlägset roligaste människan på denna jord med en humor och självdistens som jag beundrar som bara den. Hans röst, beteende och sätt att vara är bara HILARIOUS och har ni inte sett hans film "Kill the messenger" ,där dom klippt ihop hans uppträdande på en världsturné som han gjorde för några år sedan, måste ni se den. Troligen den roligaste film jag sett i hela mitt liv. Skrattar högt inombords medans jag skriver detta faktiskt. Hahaha.

#04 - Martin Luther King
Denna frihetskämpe stödjer jag enormt. Han dog verkligen för nåt han stod för och uttryckte sin vilja och teori så ofattbart bra med bl a ett historiskt tal som kan vara det bästa någonsin. "I have a dream" är orden man ständigt knyter samman med denna legend och det blir sån tyngd bakom dem då hans dröm verkligen gick i uppfyllelse till slut. Oerhört tragiskt att han aldrig fick vara med och uppleva denna världsförändring. May you rest in peace.

#03 - Barack Obama
Världens just nu främsta politiker som jag stöttat sen jag såg honom från ett tal på TV4-nyheterna en gång. Föll direkt för hans gripande politik och allmänt vettiga åsikter och tankar. Beundrar starkt hur han jobbat sig upp genom ett underlägset samhälle i yngre år, till att sedan bli USA:s första svarta president någonsin. För alltid Barack!

#02 - Will Smith
Den överlägset främste skådespelaren genom tiderna som även är jäkligt vass på att rappa (såklart) och att bara vara mest awesome på hela jorden. Har varit min idol sen jag knappt kunde prata och drömmer starkt om att nån gång i mitt liv skaka hand med denne kejsare. Vilket känns rätt sannolikt... Men drömma kan man! Å mina drömmar om att han fortsätter släppa grymma filmer i framtiden räcker just nu då jag vet att dessa kommer uppfyllas :)

#01 - Negash Beyene (min far)
Ni måste observera att denna lista inte är partisk på något sätt, utan helt och håller följd utav min egen instinkt och mitt sköra hjärta. Där har också denna eldsjäl för alltid en plats då han alltid varit min ledstjärna och guide om livet. Detta kan låta smörigt tycker ni, men jag säger bara som jag tycker, tänker och känner. Vet att han alltid menar väl och lär mig ständigt nya värdefulla saker från honom. Tack för att du finns käre far!


En av alla kungarna på denna lista


Det var allt för denna onsdag! I'll see ya :)

/The Homie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0