En lista så simpel

Ja hallå där!
Då vare dags för en lista igen å vad ska vi ranka idag då? Jo, en så simpel grej som de 10 bästa låtarna genom alla tider. Detta är såklart definitionen av en smaksak men om det mot förmodan kan intressera er så följer min egen lista här. Let's roll.

Lista nr 3 - Top 10 greatest songs of all time

#10 - "Champagne Supernova" med Oasis
En grymt härlig låt på klassisk Oasis-manér med en sagolikt behaglig inledning för en senare decibelökning och ett raskare/rockigare tempo under låtens andra halva. Oändligt bra i alla fall. Respekt åt er Oasis.
Oasis – Champagne Supernova

#09 - "Worried Ground" med Johnossi
En jäkligt fartfylld låt med en sprudlande rockenergi redan från första sekunden. Den är så sjukt härlig då den liksom byggs upp ju längre låten går. Den är även framförd utav ett av mina absoluta favoritband som speglas utmärkt av en sån här grym låt där sångaren John Engelbert verkligen får skrika ut sina toner så skönt som han alltid gör.
Johnossi – Roscoe

#08 - "Hey Mama" med Kanye West
Denna låt har jag diggat enormt sen jag hörde den för första gången i en gammal Passat för ca 6 år sen. Har aldrig ens varit nära på att tröttna på denna djupa budskapskänga som Kanye levererar till sån bortgångna mamma och dess mjuka refräng är sånt jag ofta är svag för.
Kanye West – Hey Mama

#07 - "So Do You (Slimi Jimi Bubby Boy)" med Hoffmaestro & Chraa
Eftersom jag faller lätt för smörsånger/ballader faller denna mig precis i smaken. GRYMT skönt gitarrlir samt en riktigt vass sångare som förgyller denna sång. Drömmer om att nån gång få stå med en tändare i min högra hand och bara sjunga med till denna akustiska gudomlighet på en av deras spelningar.
HOFFMAESTRO – So You Do [Slimi Jimi Bubby Boy]

#06 - "Baba O'Riley" med The Who
En mycket klassisk låt med det för alltid legendariska bandet The Who som liksom specialiserar sig på att bara göra legendariska låtar egentligen. Har en speciell relation med denna låt då det var den första jag hörde när jag klev in på fotbollslaget Newcastle Uniteds mäktiga fotbollsarena och den dånade ur de kraftfulla högtalarna, lika majestätisk som vanligt. "Teenage wasteland, oyeeeah". Aja, ni hajjar...
The Who – Baba O'Riley - Original Version

#05 - "Highway Man" med Hoffmaestro & Chraa
Denna speedindierock-låt ligger mig varmt om hjärtat då jag alltid diggat den extremt mycket, samt att den är lite av en "team-song" för mitt sköna fotbollslag, Bergsbyns SK, och jag tänker alltid tillbaka på trevliga minnen med dem då jag hör denna underbara låt. Det sköna, überspeedade beatet kan jag bara inte bli less på och den sköna nedvarvningen i slutet kan faktiskt sätta en helt i trans, fråga bara min vän Jonas Lundberg.
HOFFMAESTRO – Highway man

#04 - "The Cave" med Mumford & Sons
Dessa engelska indiegossar levererar bland den skönaste musiken i hela Europa och denna låt symboliserar liksom hela deras sköna stil. Refrängen är bland de bästa jag nånsin hört och den har bara ett speciellt gung som man bara rycks med i, all the f*cking time alltså. Den instrumentala explosionen ca 1:03 in i denna låt kan man dansa loss till likt en gorilla som just hittat en banan i en torr öken. Haha, ni förstår...
Mumford & Sons – The Cave

#03 - "Sultans of Swing" med Dire Straits
Mark Knopfler. Behöver jag säga nåt mer? Han har en grymt cool röst och en gitarrbegåvning UTAN DESS LIKE. Bara lyssna på solona som han visar upp i denna låt, sen kan du sitta där med hakan nere i knät några mintuer. You know what I mean... Denna låt har en så skön rytmik att kan lyssna på den i typ 55 minuter utan att bli less. Amen.
Dire Straits – Sultans Of Swing

#02 - "Everlong" live med Foo Fighters
Som jag nämnt tidigare faller jag allmänt lätt för akustisk musik och när jag lyssnar på denna rockballad så upphör fanimej mina knän att existera. Gitarrspelet från den evigt respekterade sångaren Dave Grohl är så skadligt jäkla bra och just den akustisk och stämning som uppstår i samband med liveshowen där den framförs gör denna låt oslagbar. För alltid Everlong.
Foo Fighters – Everlong

#01 - "The Funeral" med Band of Horses
Nu till min absoluta favoritlåt med mitt absoluta favoritband. Denna tunga indieballad trycks ut av sångaren Ben Bridwell på ett så obegripligt bra sätt och det hjärtvärmande pianospelet i bakgrunden är sånt jag kan drömma ljuvliga drömmar om, helt allvarligt. Den passar mig helt perfekt då den börjar i lugnt tempo och sedan river igång efter drygt halva låten. Jag gillar även låtar som tycks ha ett budskap i sig och denna är så djup att man lätt reflekterar den med sitt eget liv ibland. Man ska alltid vara redo för begravningen.
Band of Horses – The Funeral

Bubblare:
"Africa" med Toto
"Changes" med Black Sabbath
"Dust in the wind" med Kansas
"Martha" med Tom Waits
"The River" med Bruce Springsteen
"The Sound of Silence" med Simon & Garfunkel

Så ja! Då var listan klar men ni måste observera att detta är en av de mer flexibla listorna man kan framföra men några månader bör den hålla i alla fall ;) Kom gärna med synpunkter och kommentarer angående låtarna jag rankat! Vore bara kul att höra :) Hej så länge.

Musikaliska konstnärer

På återhörande!

/S. Lee Jones

Kommentarer
Postat av: olov

trevligt att jag lyckades få in martha i din skalle;)

2011-03-27 @ 19:47:48
Postat av: the author

Den är ju så grymt härlig :)

2011-03-28 @ 00:11:43
Postat av: Baba O'riley

Baba approves of this list!

2011-03-31 @ 20:53:16
Postat av: Fredrik

Du borde överväga att ta med "Jersey Girl" i tankegångarna ;) Antingen orginalet med Tom Waits eller live versionen Springsteen från "Live in concert 1975 - 85", båda finns på spotify iaf ;D

2011-04-04 @ 17:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0